slider1
slider2
slider3
slider4
slider5
slider6
slider7

Restaurant Conservatory

The owner of this upscale apartment building on the Milwaukee lakefront wanted to put a long dormant stone terrace to use as an extension of an existing “name” restaurant.
The challenge of the design was to create maximum ease of use in the interior while creating a structure that was befitting the classically detailed host structure. Additionally, the prominent location called for a visually compelling complement to the lakefront environs. Height limitations affected the ability to extend the room to the maximum usable space of the terrace, so we suggested that the owner build out a flat roof section from the main building. This allowed more interior space while keeping an attractive roof pitch and forming a natural location for the ridges of the three principal gables.

These large gables make an impressive facade while greatly increasing the feel of the interior volume. Dining in the space feels very dramatic, yet comfortable, because the flat roof section gives a sense of closure to the overall effect.

The conservatory is the most sought after room by diners. They can enjoy any season with a feeling of being outdoors.